les-chips-de-lucien-team

Natuurlijke chips
Van begin tot eind

Ontdek ons verhaal

Onze geschiedenis

Op een dag in 1926 ziet een man, Lucien Van den Abeele, in Kruishoutem het levenslicht. Hij is de oudste zoon van een landbouwersgezin met 10 kinderen. Net als bij zijn voorouders staat zijn leven volledig in het teken van de landbouw. Gepassioneerd door het bewerken van land koopt hij in 1958, samen met zijn echtgenote Alixa, de boerderij van Bure in Wallonië.

Als vader van 3 kinderen en grootvader van 6 kleinkinderen sterft hij veel te vroeg. Hij laat zijn liefde voor zijn werk, maar ook en vooral zijn levensvreugde als herinnering na. 2 generaties later beslissen Thomas, Stany en Antoine om zijn voorbeeld te volgen. Ze richten een coöperatieve op om hun krachten te bundelen en creëren samen een afgewerkt product om dichter bij de consument te staan.

Consumenten stellen zich immers steeds meer vragen over hun manier van eten en willen terecht meer lokaal, transparanter en duurzamer consumeren.

Gepassioneerd door aardappelen en aperitiefhapjes beslissen deze 3 Naamse landbouwers van dezelfde familie om een oplossing te bieden voor deze bezorgdheden en van hun eigen aardappelen artisanale chips te maken. Dit familieproject kon maar één naam dragen: die van hun grootvader Lucien.

 

les-chips-de-lucien-113x

Onze
Producten

Barbecue

Les chips de Lucien au goût Barbecue sont authentiques. Grâce à notre méthode traditionnelle de cuisson lente, nous leurs garantissons un croquant inégalable ainsi qu'un savoureux goût de pomme de terre pour le plus grand plaisir des papilles. Pas d'arôme artificiel, pas de colorant, sans gluten : des chips qui n'ont rien à cacher.

10_Lucien_BBQ LucienShootTomates
planWebv2

100% lokale chips

Het traject van ‘les chips de Lucien’ tot in het zakje is uitermate kort…

De aardappelen waarmee ‘les chips de Lucien’ geproduceerd worden, worden geteeld op de akkervelden rond de landbouwbedrijven van Thomas, Stany en Antoine, die elk op slechts 3 km afstand liggen. Vervolgens worden de aardappelen naar deze landbouwbedrijven gebracht om er te worden opgeslagen.

5 km verderop, in de ambachtszone van Mettet, worden deze aardappelen uiteindelijk de heerlijke ‘chips de Lucien’… Door het beperkte aantal afgelegde kilometers wordt er minder CO2 uitgestoten en wordt er dus bijgedragen aan milieubehoud. Onze landbouwbedrijven voldoen ook aan de specificaties van Vegaplan en Global Gap. Dat zijn de strengste specificaties op het vlak van ecologie.